Indira, wil jij je even voorstellen?

Terug naar Nieuws

“Schrijf even een stukje om jezelf voor te stellen op LinkedIn en onze website”. Nou, als ik ergens een allergische aanval van krijg, dan is het wel om een dergelijk stukje over mezelf te schrijven. Door op deze wijze te beginnen, laat ik de wereld direct al een beetje kennis maken met mijn eigenwijsheid. Deze eigenwijsheid zet ik overigens in voor het goed en niet voor het kwaad!

De zoektocht naar focus

Tijdens mijn studie Rechtsgeleerdheid heb ik een aantal jaren bij Antea Group gewerkt als juridisch medewerker bezwaar en beroep. Na een interne zoektocht, kwam ik uiteindelijk terecht bij de afdeling Contracten (in de bouw- en infrasector). Hier heb ik voor het eerst mogen proeven wat deze wereld eigenlijk inhoudt. Na een aantal jaren met veel plezier te hebben gewerkt, ben ik op zoek gegaan naar nog meer juridische verdieping. Heel bewust heb ik daarom toen de overstap gemaakt naar een kleinere club: Inter Legal Consult, nu HelderZwart. De eerste jaren bij deze club heb ik diverse mooie opdrachten mogen doen, echter nog steeds heel breed inzetbaar (van juridisch adviseur, lead auditor, manager projectbeheersing, naar contractmanager). Dit gaf me vanuit verschillende perspectieven een mooie kijk op onze wereld en hoe ik dat weer kan vertalen naar praktisch juridische oplossingen. Nadat ik ook nog een mooi coaching traject heb gevolgd, waarbij ik me heb gericht op mijn ‘’krachten en kwaliteiten’’, heb ik de focus gevonden!

Hier krijg ik energie van

Ik adviseer binnen HelderZwart op het gebied van bouw- en contractenrecht en dat doe ik met enorm veel plezier! Het liefst doe ik dat op basis van een concreet vraagstuk, waar ik me heerlijk in kan verdiepen: bezig zijn met een inhoudelijk juridisch vraagstuk met een praktisch en toepasbaar resultaat waar je iets aan hebt als klant. Altijd kijkend naar een hoger doel of breder proces. En bovendien de (lange termijn) relatie met de klant voor wie we het allemaal doen, goed te blijven managen en onderhouden. Dát is wat ik graag doe. Daarom heb ik sinds ik bij HelderZwart werk, zelden een dag gehad dat voelde als werk. De zin ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken’ is dan ook zeker op mij van toepassing.

Hier ga ik je bij helpen

Bij ieder vraagstuk waar je tegenaan loopt op het gebied van bouw- en contractenrecht, kan ik je helpen. Bijvoorbeeld als er al een escalatie is geweest met betrekking tot meerwerk of een VTW-discussie binnen een lopend project. Maar het kan ook zijn dat je - voordat je een belangrijk overleg binnengaat -, toch nog even wilt checken wat de juridische mogelijkheden zijn. Het liefst word ik zo vroeg mogelijk in een traject betrokken, juíst om escalaties later te voorkomen en we samen zorgdragen voor een perfect lopend project. Verder help ik je bij het opstellen en/of reviewen van diverse modelovereenkomsten, het analyseren van bestaande contracten en risico’s eruit te halen. Ik sta klaar om aan de voorkant van een project of vraagstuk met je mee te denken en je te voorzien van advies. En als het toch escaleert en je een gedegen samenwerkingspartner nodig hebt? Dan sta ik aan je zijde!