Wie is onze manager Vincent Simjouw?

Terug naar Nieuws

In de zoektocht van mijn puberdochter naar een stageplek mocht ik mijn kwaliteiten als netwerker (of een prettiger woord: verbinder) maar mondjesmaat inzetten. Gelukkig heb ik als manager een rol waarin mensen daar wat ontvankelijker voor zijn, want het is mijn passie om mensen aan elkaar te verbinden en zo te zoeken naar kansen die er ogenschijnlijk nog niet zijn.

Taal en toon

Met name door mijn jarenlange ervaring als manager juridische zaken in de publieke sector en het bedrijfsleven, heb ik de taal van juristen goed leren spreken. Maar eigenlijk ben ik, zowel vanuit persoonlijke kwaliteiten als ervaring, altijd wel in staat om ergens snel ‘de taal’ op te pakken en ‘de juiste toon’ aan te slaan. Bij HelderZwart is die toon: no-nonsens, het juridische praktisch maken. Ook dat is voor mij bekend terrein, want in verschillende functies heb ik in de afgelopen jaren ervaren hoe je het bestuursrechtelijke (maar soms noodzakelijke) ‘geneuzel’ naar slagvaardigheid kunt vertalen. Ik ben zowel commercieel gedreven als verbindingsgedreven, een echte netwerker, en ik overzie snel. Die kwaliteiten in combinatie met mijn ervaring in management en op juridisch, commercieel en bedrijfsmatig gebied, vallen nu mooi samen in mijn rol als manager bij HelderZwart.

Waarom moet je bij mij zijn als het over leidinggeven gaat?

Ik zeg altijd: ‘Probeer nou niet de leidinggevende uit te hangen, want dat ben je toch wel.’ Leidinggeven betekent in mijn visie de vrijheid én verantwoordelijkheid geven waarmee de professional optimaal presteert en zich maximaal kan ontwikkelen. Mijn ervaring met Design Thinking, leanmethodiek, in NLP en met risicomanagement zet ik daarbij ondersteunend in. Maar bovenal gaat het om de relatie. Door de verbinding aan te gaan, krijg ik mensen op organische wijze in beweging. Ik daag mensen graag uit naar hun competenties. Daarbij moet je soms lef hebben en direct durven zijn, maar ook los durven laten. Ik schroom het onconventionele niet. Zo heb ik regelmatig medewerkers uitgewisseld met andere afdelingen en bedrijven. Daardoor konden externe medewerkers ons team weer van nieuwe energie en kennis voorzien en kregen eigen mensen de kans om op een andere manier met hun persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Mensen lessen zien leren, helpen zichzelf te ontwikkelen en dusdanig sturen dat ze optimaal gebruik kunnen maken van hun kwaliteiten, daar krijg ik onwijs veel energie van.

Waarom moet je bij HelderZwart zijn voor juridisch advies?

Bij HelderZwart denken we op een pragmatische wijze mee met jouw vraagstukken en oplossingen. Wij ontzorgen jou op een unieke manier; praktisch waar kan en juridisch waar nodig!