Jouw relevante partner in iedere juridische context

Onze diensten

Op het moment dat iemand zegt “We moeten een jurist inschakelen”, gaan bij velen de nekharen overeind staan. Onzin, natuurlijk. En helemaal niet nodig. HelderZwart staat open voor iedere vorm van samenwerking om jouw juridische risico’s in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen identificeren en te managen. Laat ons weten welke samenwerkingsvorm het beste bij jou, jouw organisatie en jullie ambities past.

Bovendien, op Netflix mogen juristen dan neergezet worden als spekgladde dames en heren in maatkostuum en peperdure bolides: de werkelijkheid (en dat geldt zeker voor het team van HelderZwart) is dat een échte jurist ‘maatwerk in de modder’ levert. Wat bedoelen we daarmee? Niet moeilijk doen maar van meet af aan meedoen, de organisatie door en door kennen, je handen uit de mouwen steken en samenwerken op basis van vóóraf bepaalde, heldere prijsafspraken. Een juridisch conflict is namelijk al 'verrassend' genoeg.

Hier kunnen we jou mee helpen

Doorlopend juridisch advies

Een abonnementsvorm met twee grote voordelen: je hoeft geen beroep te doen op je interne juridische afdeling (als je die al hebt) maar je kunt wél altijd een beroep doen op je vaste juridische contactpersoon bij HelderZwart. Binnen 24 uur krijg je een antwoord op je vraag, zodat jij verder kunt. Voorafgaand maken we een screening van al jouw juridische vraagstukken en we praten je voortdurend bij.

Contractscan

Met wie ga je in zee? En hoe staat het een en ander op papier? Voor klanten die een nieuwe samenwerking aangaan met (wellicht vooralsnog) een onbekende partij, biedt HelderZwart een contractscan aan. We pluizen het contract van voor naar achter door en geven je een schriftelijk advies met daarin niet alleen de mogelijke risico’s, maar ook de kansen om het contract te verbeteren.

Inhuur van juridische specialisten

Soms kan het ‘handig’ en ook verstandig zijn om voor een langere tijd interim een juridisch adviseur, een projectjurist of een juridisch contractmanager aan tafel te hebben. Gewoon omdat je nog niet 100% zeker weet hoe je project zich gaat ontwikkelen en je wél het belang inziet van juridische ‘bijstand’ aan de voorzijde. Dan ben je bij HelderZwart aan het juiste adres. Onze interimmers hebben ruime ervaring in en rondom organisaties zoals de jouwe. Ze nemen je de juridische zaken en het geregel daaromheen van je bord.

Meerwerk en VTW-discussies

Het team van HelderZwart heeft ervaring in zowel de publieke als het private domein. We zien onszelf dan ook graag als bruggenbouwers tussen beide. Heb je een discussie over meerwerk of loop je vast in de afwikkeling van VTW’s? Laat óns het woord voeren en het resultaat voorop stellen.

Mediatior en bemiddelaar

Ondanks alle goede intenties kunnen contractpartijen elkaar tijdens de samenwerking wel eens uit het oog verliezen. Er wordt verschillend gedacht over het einddoel en over ieders belangen. Maar ook heeft een samenwerking soms wel eens een opfrisbeurt nodig. Je vindt elkaar niet meer zo moeiteloos als in het begin, zonder dat je weet waar dat aan ligt.

De mediator helpt de contactpartijen om alle zorgen, wensen en verwachtingen duidelijk te krijgen. De mediator is onpartijdig en oordeelt niet. De mediator begeleidt de contractpartijen bij het herstel van de communicatie en bij het vinden van concrete en duurzame oplossingen die door alle betrokkenen gedragen worden. Zo worden conflicten feitelijk een kans om de samenwerking te laten groeien. Een mediator is gehouden aan formele regelgeving. Een bemiddelaar is dat niet maar de inhoud van zijn opdracht kan dezelfde zijn als die van een mediator.

Vergunningenmanagement

Indien nodig kunnen we je uiteraard van omgevingsrechtelijk juridisch advies voorzien. Alleen voorkomen we liever dan dat we genezen. Daarom staan onze vergunningenmanagers klaar om van inventarisatie tot aanvragen alles ten aanzien van vergunningen voor je project in orde te maken.

Wil jij meer weten?

Wil jij meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in.

Rick Janssen
Rick Janssen
Jurist en manager
’s-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Koningsweg 2
5211 BL ’s-Hertogenbosch

Wil jij een gratis intakegesprek met een van onze mensen?

Vul onderstaande velden in en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Naam is verplicht.
E-mailadres is verplicht.

Ons team staat klaar.