Rick, wil jij je even voorstellen?

Terug naar Nieuws

Sinds 2019 ben ik werkzaam als jurist bouw- en aanbestedingsrecht bij HelderZwart. Naast mijn juridische werkzaamheden houd ik mij bezig met de bedrijfsvoering en financiën van HelderZwart.

Rick, wil jij je even voorstellen?

Kansen zien en risico’s durven nemen

Hoe ik mezelf zou omschrijven? Als een innovatieve jurist die risico’s durft te nemen! Ik ben sterk in het analyseren van risico’s en het maken van risicoafwegingen. Hierdoor zijn mijn adviezen voor de klant direct bruikbaar in de praktijk. Naast mijn fulltime dienstverband bij HelderZwart, ben ik ondernemer en heb ik mijn eigen transportbedrijf. Deze combinatie maakt dat ik mij goed kan inleven in de belangen van mijn klant vanuit een ondernemersperspectief enerzijds en juridische risico’s kan signaleren en analyseren anderzijds. Dit is dan ook mijn toegevoegde waarde bij HelderZwart. Kortom: ik ben geen doorsnee jurist.

Waar krijg ik energie van

Na afronding van mijn studie ondernemingsrecht had ik al snel door waar mijn hart sneller van ging kloppen: bedrijven voorzien van een advies waar zij écht iets aan hebben, waardoor zij nóg beter kunnen ondernemen. Ik krijg energie van problemen oplossen. Hierbij vind ik het belangrijk om mijn klant mee te nemen in het hele denkproces, zodat de klant een weloverwogen beslissing kan maken. Ik zorg er altijd voor dat het voor mijn klant duidelijk is wat de implementatie van mijn advies betekent en wat de impact hiervan is op zijn bedrijfsvoering. Ik vind het belangrijk dat mijn klant op basis van mijn advies een weloverwogen beslissing kan maken.

Mijn werkwijze is om liever een belletje te doen om zaken te bespreken dan dat ik hele mails dicteer en ik merk dat klanten dit vaak waarderen. Het klantbelang staat voor mij voorop en dit resulteert altijd in een tevreden klant. En ja, ik moet heel eerlijk bekennen: mijn werk is gewoon m’n hobby. Dat gun ik echt iedereen!

Wat maakt HelderZwart anders dan andere juridische adviesbureaus?

Wat HelderZwart anders maakt is dat wij dicht naast de klant staan, letterlijk en figuurlijk! Is de opdracht van de klant om juridisch advies te verlenen over een bouwproject, dan staan wij met de klant op de bouwplaats om de daadwerkelijke situatie persoonlijk te zien en te ervaren. Wij leveren nét dat stukje extra betrokkenheid. Niet alleen van achter het bureau, maar fieldwork! Hierdoor weten wij écht wie onze klant is en waar onze klant voor staat. Dat maakt ons als HelderZwart anders.

Bij HelderZwart denken we op een pragmatische wijze mee met jouw vraagstukken en oplossingen. Wij ontzorgen jou op een unieke manier; praktisch waar kan en juridisch waar nodig!